tiistai 17. maaliskuuta 2009

Sketchi-sarja tarjoaa baaripiirtäjille töitä

Bar Kukassa alkaa huhtikuun alussa kuukausittainen Sketchi-sarja, kuvituskilpailu, joka kutsuu Turun baaripiirtäjät, kuvittajat ja taidealojen opiskelijat mittelemään piirustustaidoistaan. Tapahtumapaikkana on kulttuuriväen suosima baari Turun ydinkeskustassa. Kuvitusten aiheet vaihtuvat joka kisassa ja tarkka tehtävänanto annetaan vasta paikan päällä. Bar Kuka tarjoaa lyijykynät ja paperit piirtäjille, mutta myös omia välineitä saa käyttää. Tärkeintä on, että kuvitus syntyy baarissa, siihen varattuna aikana. Vaihtuvat tuomarit antavat puolilta öin palautetta parhaista töistä ja palkitsevat ne. Tuomaristossa nähdään kisakauden aikana mm. Turun taidemuseon johtaja Kari Immonen sekä kuvataitelijat Kalle Taivainen, Hanna Varis ja Valtteri Lipasti.

Kilpailuideasta ja kisailtojen levymusiikeista vastaa mm. Helsingin Sanomien Nyt-liitteen Kung fu poliisi-sarjakuvaa piirtänyt Tomi Tuominen. Kuvitusten aiheet vaihtelevat levynkannen suunnittelusta improvisoidun livemusiikin kuvittamiseen. Ensimmäinen kilpailu käydään torstaina 2.4., jolloin haetaan parasta kuvitusta Turun ylioppilaslahden artikkeliin. Tuomareina ovat Tylkkärin päätoimittaja Jani Sipilä ja artikkelin kirjoittanut toimittaja. Osuvin kuvitus julkaistaan lehdessä.

Kisaamaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki piirtämisestä innostuneet, taitoihin katsomatta. Tuomareiden valitsemista parhaista kuvituksista kootaan näyttely Bar Kukaan kilpailusarjan päätteeksi alkuvuonna 2010.

Sketchi-sarja
Bar Kukassa, Linnankatu 17
Joka kuun ensimmäinen torstai 2.4. alkaen, klo 21
+ DJ Urho Tulitukka

Yhteistyössä Levykauppa Äx ja Kustannusosakeyhtiö Sammakko

Ei kommentteja: