sunnuntai 10. elokuuta 2008

Taiteiden yön aikaan Kukassa...

Meillä tapahtuu Kukassa kaikenlaista Taiteiden yön ohessa.
Kaarinan Kuvaajien "Kuvia ikkunoissa" -valokuvanäyttely valtaa nimensä mukaisesti illan ajaksi Kukan ikkunat ja ehkä katonkin... Taina Tammen "Ikuisuus"-näyttelyn Punaisella Seinällä ehtii katsastaa myöhemminkin elokuun aikana.
Noin klo 19 ja 21.30 nähdään Camilla Spiikin "Africa" -slide show.
Kahdeksalta Kukaan saapuu toimittaja, kirjailija, ohjaaja Elina Hirvonen. Hän vierailee Taiteiden yönä Pienessä Kirjapuodissa kertomassa kirjoistaan ja Kukassa ohjaajan urastaan. Katsomme Hirvosen palkitun dokumentin "Paratiisi -kolme matkaa tässä maailmassa".
Kymmeneltä on vuorossa livemusiikkia. Lavalla ovat Kukan vanhat tutut Taru Sandelin ja Valtteri Lipasti. Keikan jälkeen ihmisten viihdyttämistä jatkaa DJ Urho Tulitukka.
Iltaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

2 kommenttia:

Bar Kuka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Bar Kuka kirjoitti...

LISÄTIETOA ELINA HIRVOSESTA:
Brittiarvostelijat kiittävät Elina Hirvosen esikoisromaania

Elina Hirvosen esikoisromaanin Että hän muistaisi saman vastajulkaistu englanninnos When I Forgot on saanut hyvän vastaanoton brittimediassa. Moni lehti on jo julkaissut teoksesta kiittävän arvion, ja Lontoon Metro-lehti teki Hirvosesta ison henkilöhaastattelun.

Guardianin kriitikko kuvaa romaania ”mukaansatempaavaksi ja vaikuttavaksi teokseksi, joka kertoo hienosti lapsen ja vanhemman roolien vaihtumisesta”. BBC:n radiokanavat huomioivat sekä romaanin että Elina Hirvosen ohjaaman dokumenttielokuvan ”Paratiisi – Kolme matkaa tässä maailmassa”, joka näytettiin Lontoossa Frontline Club -elokuvateatterissa 11.11.

Elina Hirvosen romaanin Että hän muistaisi saman englanninkielinen käännös When I Forgot ilmestyi Isossa-Britanniassa 8.11. Hirvonen oli tuolloin Portobello Books -kustantamon kutsumana viikon pituisella promootiokiertueella. ”Kotimaisen romaanin elinkaari on surullisen lyhyt. On ihanaa, että kääntäminen synnyttää kirjan uudelleen eloon,” Hirvonen kommentoi.

When I Forgot on media- ja kirjakauppanäkyvyyden lisäksi saanut näkyvyyttä metrossa, jossa jaetaan kaunokirjallista Litro-julkaisua. Hirvosen teoksesta on valittu ote kyseiseen julkaisuun.

Hirvosen romaanin käännösoikeudet on myyty kaikkiaan seitsemälle kielelle. Teos käännettiin italiaksi syksyllä 2006, viroksi keväällä 2007, ruotsiksi ja englanniksi syksyllä 2007. Vuonna 2008 romaani ilmestyy myös saksaksi, puolaksi ja islanniksi. Teos on kaikkien aikojen käännetyin suomalainen esikoisteos yhdessä Ranya El-Ramlyn Auringon asema -romaanin kanssa.

Että hän muistaisi saman ilmestyi syksyllä 2005, ja se valittiin samana vuonna Finlandia-ehdokkaaksi. Avaimen kustantama teos on yhden päivän romaani nuoresta helsinkiläisnaisesta, joka on matkalla tapaamaan mielisairaalassa olevaa veljeään. Romaanissa kuvataan yksittäisen perheen tragediaa Suomen ja Yhdysvaltain lähihistorian tapahtumien kautta.

Elina Hirvonen asuu tällä hetkellä Sambiassa, jossa hän kirjoittaa toista romaaniaan. Hän on parhaillaan vierailulla Suomessa ja lähtee sunnuntaina 25.11. Amsterdamin dokumenttielokuvafestivaaleille (IDFA), jonka kilpailusarjassa hänen ohjaamansa elokuva on mukana. Elokuva voitti Arktisen Upeeta! -elokuvakilpailun pääpalkinnon Jyväskylässä 18.11.